این محصول گرانبها از روی گل ها، میوه ها و شهد زنبورها استخراج می شود و دارای ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی آکسیدان ها، و مواد طبیعی ضد التهابی و آنتی باکتریایی می باشد.
این مواد معدنی به حفظ تعادل الکترولیتی بدن، تقویت عضلات و استخوان ها، و حفظ فشار خون سلامتی کمک می کنند.
عسل دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده است که می تواند به کاهش این علائم کمک کند.
از طرفی، فرآیند تولید عسل توسط زنبورها و تأثیر زیست محیطی در کیفیت و خصوصیات آن، آن را به یک محصول منحصر به فرد تبدیل کرده است. در این راهنمای جامع، به بررسی اهمیت، خواص و تاریخچه مصرف عسل به عنوان یک ماده طبیعی و مفید می پردازیم.
همچنین در مطالعهای که در کشور خودمان بر روی ۴۸ بیمار دیابتی نوع۲ به مدت ۸ هفته به منظور شناسایی فواید عسل برای دیابت انجام شد نتایج زیر حاصل شد.
عسل حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است.
استفاده از این ترکیب قبل از خواب باعث میشود که اسید معده به حالت مطلوب خود برسد و افراد دچار حملههای معدهای نشوند.
آنتی اکسیدان ها: عسل دارای آنتی اکسیدان های طبیعی مانند فنولیک ها و فلاونوئیدها است که از آسیب های اکسیدی بدن محافظت می کنند.
در دوران مدرن، تحقیقات علمی بیشتری در مورد عسل انجام شد. ارزش غذایی عسل و تأثیرات آن بر سلامت انسان به دقت مورد مطالعه قرار گرفت.
عسلهای دارای منبع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادیر نه زیاد متفاوت، حاوی قندها (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره) و حاوی اسیدها، پروتئینها، پیک مانها، مواد معطر و خوشبوکننده و هم چنین املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره) آنزیمها (مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و همچنین حاوی ویتامینها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره میباشند.
از عصور وسطی تا دوران رنسانس، کتب درمانی و دانشگاه های باستانی از خواص درمانی عسل نوشته شد.
محصول نهایی عسل ممکن است به تسکین درد و التهاب حلق کمک کند. خواص ضد باکتریایی عسل می توانند عوامل عفونی را کاهش دهند و از تشدید درد حلق جلوگیری کنند.
مصرف معتدل عسل به بهبود مؤلفه های سلامتی قلبی مانند کاهش فشار خون و کلسترول خونی کمک می کند و می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند.
لازم به ذکر است که خواص عسل بسیار وابسته به نوع گیاهی است که زنبور از شهد آن مینوشد. در نتیجه بسته به اینکه زنبور از چه گیاهی تغذیه کرده باشد خواص check here آن نیز متفاوت خواهد بود، اما برخی از این خواص در بین تمامی عسلها مشترک هستند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.